Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Гювечета»Яйца по Флорентински

Яйца по Флорентински

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Яйца по Флорентински
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Това не са просто яйца, а истинска поезия в гювече с аромат, който ще ви плени"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • спанак - 250 г /замразен/
  • готварска сметана - 100 мл
  • пармезан - 60 г /кашкавал
  • масло - 1 с.л. разтопено
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се размразява и се запържва за кратко в маслото.

Посолява се на вкус, прибавя се черният пипер и индийското орехче.

Спаначената смес се разпределя в две гювечета.

Във всяко се чуква по едно яйце.

Отстрани се налива сметаната, разпределена по равно.

Яйцето леко се посолява и се поръсва с щипка от черния пипер.

Около него се разпределя настърганият кашкавал.

Във загрята фурна на 200 г гювечетата се поставят заедно с няколко филийки

хляб.

Печете ги заедно най много 10-12 минути.

Препечените филийки натривате с чесън и поливате с малко зехтин.

Поднасяте яйцата по флорентински топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: