Лек шоколадов сладкиш

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20724450
10/07/2018
"Второ кафе си правим, за да имаме оправдание да хапнем и второ парче шоколадов сладкиш "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8 парчета
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 423
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа прехвърляме последователно сметаната, прясното мляко, какаото, захарта и овесените ядки. Разбиваме за кратко с миксер, за да се смесят продуктите, като сместа трябва да удвои обема си.

След това добавяме ромовата ампула, брашното и водата. Разбъркваме внимателно (с лъжица) до получаване на хомогенна смес (по-гъста от тази за кексово тесто).

Накрая добавяме настъргания шоколад и отново разбъркваме.

Намазняваме дъното на правоъгълна силиконова форма за печене и прехвърляме сместа в нея. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 мин (или до готовност).

Готовия сладкиш изваждаме от фурната и оставяме да поизстине за 10-15 мин.

През това време разтопяваме на котлон натуралния шоколад и маслото (с разбъркване), за да получим шоколадовата си глазура.

С нея намазваме сладкиша и го изваждаме от формата за печене.

Сладкишът има наситен вкус и аромат на шоколад :)

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар