Начин на приготвяне
В купа прехвърляме последователно сметаната, прясното мляко, какаото, захарта и овесените ядки.
Разбиваме за кратко с миксер, за да се смесят продуктите, като сместа трябва да удвои обема си.
След това добавяме ромовата ампула, брашното и водата. Разбъркваме внимателно (с лъжица) до получаване на хомогенна смес (по-гъста от тази за кексово тесто).
Накрая добавяме настъргания шоколад и отново разбъркваме.
Намазняваме дъното на правоъгълна силиконова форма за печене и прехвърляме сместа в нея. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35-40 мин (или до готовност).
Готовия сладкиш изваждаме от фурната и оставяме да поизстине за 10-15 мин.
През това време разтопяваме на котлон натуралния шоколад и маслото (с разбъркване), за да получим шоколадовата си глазура.
С нея намазваме шоколадовия сладкиш и го изваждаме от формата за печене.
Сладкишът има наситен вкус и аромат на шоколад.
Лекият шоколадов сладкиш е готов.