Кулебяка (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Кулебяка (Ретро рецепта)1 / 2
11/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви75 мин.
Общо135 мин.
Порции6
"Една традиционна руска рецепта, в която ще се влюбите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кулебяка е вид покрит пирог - традиционно руска рецепта, обикновено със сложна украса отгоре.

Разбъркайте тестото от маята, част от брашното, млякото и когато втаса, добавете маслото, яйцата и останалото брашно. Размесете тестото добре и оставете отново да втаса.

След това го разточете на лист с дебелина 1/2-1 пръст и върху него сложете плънката, приготвена от запърженото телешко мляно месо с лука и надробените в него сварени яйца. Залепете краищата в страни и отгоре, за да се получи красива форма на дълъг хляб.

Така приготвената Кулебяка оставете за 30 минути да втаса на топло място. След това намажете с разбито яйце и сложете да се изпече в умерено загряна фурна или пещ за около 45 минути.

Кулебяка може да приготвите от всякакви плънки, стига да не са сладки - например с ориз и гъби, прясно зеле и яйца и др.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: