Меки като памук питки

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
2k
832
1k
4
12/07/2018
"Всички ще искат рецептата за тези меки като памук питки, щом веднъж ги опитат "
Приготвяне95 мин.
Готвене30 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94 181
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • прясна мая - 10 г
  • брашно - около 250 - 300 г
  • вода - за замесване, топла
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • Още
  • яйца - 1 бр., за намазване
* мерки и количества
Малки Питки

Начин на приготвяне

В кана се слага маята и малко вода, разбърква се. В купа се слагат брашното, захарта, солта, олиото, прави се кладенче и се сипва маята. Замесва се меко и нелепнещо тесто.

Слага се в намазнена купа и се покрива със стреч фолио. Оставя се на топло да втаса около 1 час.

После втасалото тесто се прави на фитил и се дели на 8 части, окръгля се и се нареждат в намазнена тава, намазват се с олио.

Питките втасват около 30-40 минути, намазват се с разбито яйце. Пекат се в загрята на 180 градуса до златисто около 25-30 минути.

После се покриват, за да са меки.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар