Начин на приготвяне
Добавете захарта, кардамона и флоралната вода към натрошените орехи и смесете добре.
Загрейте фурната до 180 градуса, с четка намажете тава за печене на тестени изделия с разтопеното масло.
Корите за баница се разгъват на плоска повърхност, напречно се разсичат на две равни части и се покриват с влажна кърпа. След това се взима една кора и върху горната ѝ страна се поставя лъжица от пълнежа под формата на линия.
Кората внимателно се навива на рулце, като краищата ѝ се притискат, за да се запечатат. При нужда за навиването може да се използва тънък шиш. След като всички рулца са готови и подредени в тавата, ги намажете ги с разпотено масло с помощта на четката.
Изпичат се за около 30 минути във вече загрятата фурна. След като се изпекат, докато още са горещи, ги полейте със студения сироп. Нарежете на по-удобни парчета или хапки и поръсете с натрошен шамфъстък.
Сироп:
Изсипете захарта в тиган. Добавете водата и включете котлона на умерена температура. Бъркайте, докато захарта не се разтвори, тогава добавете лимоновия сок и разбъркайте още малко. Изключете котлона и добавете портокаловата флорална вода. Махнете сместа от огъня и оставете да се охлади.