Начин на приготвяне
От продуктите за тестото замесете меко тесто, като пресеете брашното и затоплите леко прясното мляко.
Разделете го на три равни части, разточете първата част на правоъгълна кора, намажете с част от разтопеното масло, поръсете с част от сиренето и шарена сол.
Разточете втората част от тестото на кора и я поставете върху първата, отново намажете с масло и поръсете със сирене и шарената сол. Разточете третата част на кора, поставете я върху втората.
Разточете трите кори заедно на по-голяма и правоъгълна кора с дебелина 1 см, намажете отгоре с масло, поръсете със сирене и шарена сол.
Навийте корите на руло откъм широката част, навийте на охлюв, като преди това сте усукали леко рулото.
Поставете го в предварително намазана с масло тава и намажете тутманика (охлюв) с останалото масло.
Оставете така за около 1 час да удвои обема си.
Намажете тутманика с разбития жълтък, кисело мляко и олио, поръсете с малко шарена сол и поставете тавата в студена фурна.
Включете фурната на 170 градуса и печете до готовност за около 40 минути, като внимавате да не прегори отгоре (поставете фолио).
Пухкавият Трислоен Тутманик е готов.