Соленки с три вида сирена

15/07/2018
"Не жалете кашкавала, колкото повече, толкова по-сочни соленки ще приготвите "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маслото (нарязано на кубчета), сиренето (краве), киселото мляко, Гаудата, содата бикарбонат и един жълтък и солта се замесва тесто. Разточва се кора с дебелина 5 мм. Разделя се на две.

Едната част се намазва с останалия белтък, добре разбит, и се посипва с част от кашкавала и леко се притиска с длан отгоре, без да се деформира кората.

От така приготвената кора се изрязват с чаша лунички.

От втората част се изрязват малки триъгълници и върху тях се поставя смес от цялото яйце, разбито с останалия кашкавал (настърган). Ъгълът се обръща и се покрива по-широката част и се намазва с разбития белтък.

Соленките се пекат при умерена температура (170-180°C) за 10-15 мин. Стават бързо и трябва да се внимава с тях, щом са порозовяли, трябва да ги извадите от фурната.

Тавата се намазва с масло. Сервират се топли или студени.

П.П. Когато ги правя, винаги настъргвам малко повече кашкавал, стават по-богати и вкусни.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар