Гръцка Грис Халва

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34
196
64
97
1
14/07/2018
"Из рубриката Десерти за душата - гръцка грис халва"
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 965
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата110
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в тенджера и прибавяме гриса, като го бъркаме, да не загори.

В друг съд сме приготвили водата и захарта, за да може да ги изсипем към гриса, който сме запържили леко до покафеняване.

Добавяме и канелата и продължаваме да бъркаме. Бърка се непрекъснато, докато грисът не се сгъсти.

Когато това стане, го дръпваме от огъня и захлупваме тенджерата с капак.

Грисът трябва да стои покрит с капак минимум два часа, за да стегне и да можем после да го обърнем в чиния.

След като го обърнем, го поръсваме отгоре с канела и сервираме.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар