Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Белтъчен омлет с моцарела и чоризо

Белтъчен омлет с моцарела и чоризо

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Белтъчен омлет с моцарела и чоризо
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Губите килограми, докато хапвате такива вкусотии - просто гениално"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • краве масло - 30 г
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 50 г твърд
  • сол - щипка
  • зелен лук - 1 стрък
  • чоризо - 5 - 6 слайса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моцарелата и твърдият кашкавал се настъргват на едро ренде. Поставят се в купа и към тях се прибавят белтъците и щипка сол. Разбърква се с вилица.

В тиган се разтопява кравето масло и щом се нагорещи, изсипваме приготвената смес.

Отгоре се нареждат слайсовете чоризо.

Поръсваме с накълцан зелен лук и оставяме омлета да се готви на умерена температура. Не се обръща.

В момента, в който краищата му придобият приятен златист цвят, омлетът е готов.

Сервирайте омлета топъл, гарниран със салата, каквато ви е по вкуса.

Рецептата е подходяща за режим на нисковъглехидратно-високомазнинно хранене.

Белтъчният омлет с моцарела и чоризо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: