Зеле с пилешки фенери

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
579
1k
246
1
17/07/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо808
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр., средна големина
  • пилешки фенери - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на тънки ивици. Посоляваме го.

В тенджера редим ред зеле, слагаме няколко фенера, добавяме малка част от предварително рендосаните домати, редим отново ред зеле и така, докато свършват всички останали съставки.

Добавяме една водна чаша вода и червения пипер и разбъркваме много добре.

Слагаме го на слаб огън и го оставяме така около 40 минути или до готовност, като от време на време бъркаме, за да не залепне.

Допълнителна чаша вода се добавя единствено при необходимост, тъй като повечето видове зеле пускат необходимата вода и допълнително не се налага да добавяме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар