Вкусни фунийки

ХатиХати
Новак
1931
Вкусни фунийки
Снимка: Хати
1 / 2
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
35
"Скрили сме толкова вкусен крем във фунийките, че няма да успеете да им се наситите"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 3
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2
  • амонячна сода - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазняваме си формичките предварително, за да бъдат готови. Пресяваме брашното в дълбок съд.

Оформяме дупка по средата и добавяме останалите продукти. Забъркваме тестото до необходимата твърдост за разточване, при необходимост добавете още брашно.

Оформяме на малки топки. Слагате брашно на масата, преди да почнете да разточвате тестото.

Точите с дебелина не повече от 0.5 см.

Режете на ленти със ширина около 2-3 см. Започваме да увиваме лентите по формичките, като започваме отдолу нагоре, като внимаваме да не оставим дупки отдолу.

Не завивайте догоре, за да може лесно да ги извадите после. Изпичат се в предварително загрята фурна на 180-200°C до приятен розово златист цвят.

След като отделите фунийките от формите, ги наредете в дълбок съд, за да можете по-лесно да ги напълните после с крема.

Начин на приготвяне на крема:

Отделяме 1 ч.ч. мляко и слагаме останалото млякото да заври. През това време слагаме останалите продукти и отделеното мляко в купа и бъркаме, докато стане хомогенна смес.

Когато млякото заври, добавяме на тънка струйка получената смес.

Бъркаме, докато се сгъсти, и сваляме от котлона. Изчакваме да се охлади кремът няколко минути и почваме да пълним вкусните фунийки.

По желание може да украсите със смлени орехи или кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: