Начин на приготвяне
Намазняваме си формичките предварително, за да бъдат готови. Пресяваме брашното в дълбок съд.
Оформяме дупка по средата и добавяме останалите продукти. Забъркваме тестото до необходимата твърдост за разточване, при необходимост добавете още брашно.
Оформяме на малки топки. Слагате брашно на масата, преди да почнете да разточвате тестото.
Точите с дебелина не повече от 0.5 см.
Режете на ленти със ширина около 2-3 см. Започваме да увиваме лентите по формичките, като започваме отдолу нагоре, като внимаваме да не оставим дупки отдолу.
Не завивайте догоре, за да може лесно да ги извадите после. Изпичат се в предварително загрята фурна на 180-200°C до приятен розово златист цвят.
След като отделите фунийките от формите, ги наредете в дълбок съд, за да можете по-лесно да ги напълните после с крема.
Начин на приготвяне на крема:
Отделяме 1 ч.ч. мляко и слагаме останалото млякото да заври. През това време слагаме останалите продукти и отделеното мляко в купа и бъркаме, докато стане хомогенна смес.
Когато млякото заври, добавяме на тънка струйка получената смес.
Бъркаме, докато се сгъсти, и сваляме от котлона. Изчакваме да се охлади кремът няколко минути и почваме да пълним вкусните фунийки.
По желание може да украсите със смлени орехи или кокосови стърготини.