Начин на приготвяне
Всички продукти за маринатата се смесват и се разбъркват хубаво. Отделят се 1-2 щипки от нея.
С остър нож се правят дълбоки прорези на месото през 2 сантиметра почти до кожата, като трябва да остане около 2 сантиметра откъм кожата, които са неразрязани.
Свинските гърди се поръсват и втриват с подправки, включително и в прорезите. Месото се поставя с кожата нагоре във тавата за печене и се завива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за 24 часа.
След това се добавят отстрани обелените и нарязани на едри парчета картофи и моркови, добавя се олиото и всичко се обърква хубаво, за да се покрие от мазнината. Добавя се 1 чаша вода и тавата се покрива плътно с алуминиево фолио.
Прехвърля се в предварително загрята фурна на 180 градуса с включен вентилатор и се пече около час.
След като изтече това време тавата се изважда и месото се обръща. Връща се във фурната вече без фолио и се пече още 15 минути на 160 градуса. Фурната се изключва и се оставя вътре поне за 30 минути, за да си почине месото.
Печеното свинско се сервира нарязано на порционни парчета и гарнирано със зеленчуците.
Печените свински гърди с кожичка са много вкусни!