Пълнена пърленка със сирене от Оборище

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4694001904
22/07/2018
"Далеч отидохме за рецептата, с вкусни пълнени пърленки се върнахме "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо954
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 150 мл хладка
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • суха мая - 1/2 пакет
  • брашно - около 300 г
  • Още
  • сирене - 100 г за поръсване
  • масло - 50 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се налива водата и изсипва маята, разбърква се.

Добавя се захарта, белтъкът, постепенно се добавя брашното и солта. Замесва се меко тесто и се оставя покрито 30 минути да увеличи обема си.

След като втаса се разстила на правоъгълник, намазва се с размекнато масло и сирене в едната половина, с другата половина на правоъгълника се похлупва.

После се разточва на дебелина 1. 5 см. и се прехвърля в тава от фурната на хартия за печене, а отгоре се намазва с отделения жълтък и 1-2 капки олио. С палец се правят вдлъбнатини и се поставят парченца масло.

Втасва около 30 минути на 30 градуса и се пече на 180 градуса в загрята фурна около 20 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар