Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с мед без месене

Хляб с мед без месене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Хляб с мед без месене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Хляб с мед, който няма нужда от месене, а само от изяждане"

Необходими Продукти

  • вода - 185 мл хладка
  • мая - 1/4 кубче
  • мед - 1/2 с.л.
  • брашно - около 250 г (пресято)
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода се прибавя медът и се разбърква. В купа се пресява брашното и се добавя маята.

Добавя се медената вода, разбърква се и се слага солта. Разбърква се докато се получи лепкаво тесто.

Отгоре се поръсва с брашно и се похлупва за 1 час да втаса.

В тава с хартия за печене се прехвърля внимателно тестото. Може да се направят няколко нареза.

После хлябът се изпича в предварително загрята фурна на 220 градуса около 15-20 минути, след това на 160 градуса още 10-15 минути.

Хлябът с мед без месене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: