Шкембе чорба – стъпка по стъпка

22/07/2018
"Телешко шкембе с кисело мляко и яйца стъпка по стъпка - вижте как се прави, опитайте колко е вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене150 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 968
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре шкембето и го оставяме да се накисне във вода за около 1 час. Нарязваме го на едри парчета и оставяме да ври на среден огън около 2 часа като добавяме вода.

15 мин. преди да се свали от огъня добавяме солта. Вадим от съда и оставяме бульонът да се охлади, а шкембето нарязваме на парченца и връщаме в бульона.

В съд разбиваме жълтъците, брашното и киселото мляко докато се получи гладка каша.

Вземаме 1 черпак от бульона и на тънка струйка при непрекъснато бъркане изсипваме в застройката.

След това изсипваме в тенджерата и оставяме на слаб огън за няколко минути без да завира, за да не се пресече яйцето.

Слагаме на котлона олиото, загряваме го и в него изсипваме 2-3 с.л червен пипер, като разбъркваме интензивно.

Изсипваме веднага в тенджерата с шкембе чорбата и разбъркваме. Поднасяме със счукан чесън в оцет.

Пожелание може да си добавите и люта чушка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар