Клопаница

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Клопаница1 / 2
20/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Кльопаница на старобългарски означава - невероятно вкусно свинско месо, ако щете вярвайте"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • мазнина - 4 с.л.
  • лук - 6 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки и го изпържете в мазнината. Посолете и го извадете. Почистете и нарежете на филийки лука, посолете го и го начукайте.

Прибавете червения и черния пипер и го сипете в малка тенджерка.

Добавете изпърженото месо, захлупете и започнете енергично да го тръскате, докато месото се смеси добре с лука. След това разпределете в чинии и поднесете.

Може да приготвите клопаницата и без да чукате лука, а само да го стриете със сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Danie
Danie
Изглежда много апетитно, но нещо не разбрах - лука пържи ли се с подправките или само се начуква и се сервира веднага след като се добави и месото.Ясно е, че всичко се смесва в тенджера , но нещо не е обяснено добре за термичната обработка на лука и дали въобще има такава.Зная,че след като рецептата е за готвено ястие всичките продукти се обработват топлинно, но знае ли човек .
10.09.2013 15:49
elly
elly
Нарича се още "друсан кебап". Може лука да се сложи в тигана с мазнината от пърженото месо,докато тя още е на котлона и да се разбърка няколко пъти, за да поомекне. Нататък процедурата е същата. Много е вкусно,особено приготвено от прясно крехко свинско.
10.08.2013 14:32
5
1
Покажи всички подкоментари