Бърза торта Гараш

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Бърза торта Гараш1 / 3
20/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Торта Гараш е сред най-любимите ни торти, а когато се приготвя бързо - това може да бъде само повод да си отрежем още едно парче"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 300 г
  • масло - 250 г меко
  • шоколад - 50 г
  • какао - 2 с.л.
  • орехи - 3 ч.ч. смлени
  • яйца - 7 бр.
  • бадеми - печени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта и добавете при непрекъснато бъркане един по един жълтъците. Добавете какаото, разбъркайте и отделете половината от сместа за крем.

Към останалата половина прибавете смлените орехи и накрая леко разбъркайте с разбитите на сняг белтъци.

Изсипете сместа в подмаслена и набрашнена форма и изпечете платката в умерена фурна за около 30 минути.

Извадете тортата, оставете да се охлади и разделете на няколко блата - броят е по ваша преценка. Слепете блатовете с крем, отгоре намажете тортата Гараш с крем и украсете с настърган шоколад и счукани бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
542
413
316
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#176753
Потребител#176753
Изглежда страхотно!
11.09.2016 00:09
1
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
досега не ми се е получавала...да опитам ли и тази рецепта?
04.05.2016 14:26
7
3
боби
боби
на мен нешто не ми се получи рецептата не ми отговори на количеството
13.05.2013 21:46
7
6
Румяна
Румяна
Аз точно така я правя само че прибавям и ромова есенция или 2-3 суп. лъжици ром и тортата става фантастична
25.04.2013 18:47
16
3
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Аз лично харесвам варианта на Йоли. Правила съм я няколко пъти, винаги се е получавала и не, няма брашно. Името е "Фалшив Гараш"
22.04.2013 23:35
7
1
Анелия
Анелия
Здравейте Даниела!Ако може,напишете и вашата рецепта!!!
22.04.2013 20:47
8
2
въпрос до Даниела :)
въпрос до Даниела :)
Бих искала, ако може да ми опишеш как правиш тортата :) Мерси Предварително
27.02.2013 14:07
2
Даниела
Даниела
И аз я правя по същата рецепта, но в моята има и 1 к.ч. прясно мляко. А колкото до суровите жълтъци - аз лично се страхувам да отделя от сместа със суров жълтък за крема и за това изпичам цялата смес без да отделям за крем и намазвам блата с течен шоколад.Отгоре понякога слагам кокосови стърготини, крокан или смлени орехи. Става супер вкусна торта. Не слагам никакво брашно/ролята на брашно играят орехите/, просто при печенето внимавайте,може блата да ви изглежда недоопечен отвътре, но около 30-40мин. на 180градуса са достатъчни/зависи от фурната/. Задължително обаче на формата за торта или на тавичката сложете хартия за печене или вестник, намажете с олио и поръсете с брашно, защото иначе залепва дори и да е с тефлоново покритие. Тортата се стяга след като постои малко в хладилник. О и още нещо - аз слагам 6 а не седем яйца и 4 а не 2 с.л.какао, а бадеми въобще не слагам. Ако някой прояви интерес мога да напиша и точно начина по който аз я приготвям.
27.02.2013 11:20
49
7
2
Покажи всички подкоментари
ANNA
ANNA
Истинският Гараш е вез врашно. Това е КЛАСИКА.
23.02.2013 19:57
14
хохо
хохо
Блата на тортата е без брашно. Майка ми я прави от години и е страхотна.
22.02.2013 16:00
8
4
1
Покажи всички подкоментари
kros
kros
И как ако смея да попитам без брашно ще стане блата
22.02.2013 06:06
Сирма
Сирма
Ми като някои не могат да напишат 1 рецепта нормално, как няма да са непълни..Иначе тортата е безумно вкусна и се прави без брашно
21.02.2013 17:55
oooo
oooo
по-добре не взимайте рецепти от тук! непълни и неописани са рецептите!! не става
21.02.2013 15:49
3
2
Андриана Христова
Андриана Христова
Има брашно,но какво количество не е указано и кога се прибавя. Половината от сместа се отделя за крем,но с тези сурови жълтъци не търпи ли някаква допълнителна обработка?
21.02.2013 15:39
1
ира
ира
колко брашно
21.02.2013 15:38