Свежа плодова торта с маскарпоне и шоколад

25/07/2018
"Всяка торта, която има маскарпоне и шоколад е вкусна, а тази е направо великолепна "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 091
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 2 бр.
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сметана сладкарска - 300 мл
  • черници - 200 г
  • малини - 300 г
  • желатин - 3 п.
  • шоколад течен - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • свежа мента
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сладкарската сметана на гъст крем с помощта на миксер. Добавете заквасената сметана и маскарпонето. Разбийте до хомогенност.

Разтворете двете пакетчета желатин по указания на пакета начин. Прибавете желатина към крема и разбъркайте.

Сложете единия блат в тава с подвижен ринг. Полейте с шоколад. Намажете дебел слой от крема. Наредете почистените черници. Полейте отново с шоколад. Намажете със сметановия крем. Сложете втория блат, притиснете и оформете тортата. Намажете с крем.

Разтворете третото пакетче желатин. Смесете желатина с малините и добавете пудрата захар. Изчакайте сместа леко да се желира.

Залейте тортата с малиновото желе.

Поставете в хладилник за около 3-4 часа.

Когато тортата се желира, полейте с шоколад.

Внимателно отстранете ринга с помощта на топъл нож.

Гарнирайте с листенца свежа мента.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Яница Николова
Моля! И ние ги обичаме,много са свежи. :)))
0
0
Веселина Константинова
Моето семейство обожава такъв тип десерти!
Благодаря!
1
0
Яница Николова
Чудесна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв