Чабата с кайма и лук

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
574
1k
237
1
26/07/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо888
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За хлебчетата
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 2 ч.л., суха
  • вода - 500 мл.
  • За пълнежа
  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 малък или 1/2 от по - голям
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбъркват брашното с маята. Добавят се солта и водата и се разбърква много добре с миксер или лъжица. Тъй като тестото е твърде хидратирано и се получава лепкаво тесто.

Оставяме настрани тестото да втаса и след това с набрашнен плот и мокри ръце си разпределяме тестото, от които по-късно ще оформим хлебчетата.

Докато втасва тестото, подготвяме плънката, като запържваме леко каймата, докато си пусне водата. След това се добавя олио, лукът и останалите съставки.

Пълним и оформяме нашите хлебчета и печем на 180 градуса фурна.

При печенето е важно да има купа с вода на дъното на фурната.

Печем до готовност и до желаната от вас златиста коричка.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар