Домашни хлебчета със сусам

26/07/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд правя кладенче. В една чаша слагам солта и маята и малко вода и разбърквам да се разтвори. Сипвам чашата в брашното и добавям вода по малко и обирам брашното, докато се получи еластично тесто. Трябва да се внимава да не се сипе повече вода и тестото да не стане лепкаво.

Когато вече съдът е останал чист без залепено тесто по него, се слага олиото и отново се замесва хубаво и се слага капак и се остава да втасва.

Аз го меся вечерта и сутринта в предварително намаслена тава правя топки и ги нареждам на тавата, като ги намазвам с олио отгоре.

После взимам сусам и слагам върху всяка топка. Оставям отново да втаса, докато утроят размера си.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар