Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с червени картофи и гъби в гювеч

Свинско с червени картофи и гъби в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свинско с червени картофи и гъби в гювеч
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Свинско с картофи в гювеч си е истинска кулинарна класика"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • червени картофи - 700 - 800 г
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и се слага в тиган със сгорещена мазнина да се запържи за кратко. Овкусява се със малко сол и черен пипер.

Картофите се обелват и нарязват на едро. Гъбите се почистват и нарязват на филийки, а морковите - на кръгчета.

Зеленчуците се слагат в гювеч, поръсват се със сол, черен и червен пипер, поливат се с малко олио и се разбъркват.

Към тях се прибавя изпърженото месо, налива се около 100 мл вода и отново се разбърква.

Гювечът се похлупва и поставя във фурната. Пече се отначало на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса.

Свинското с червени картофи и гъби в гювеч е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: