Медена пита със сирене и сусам

28/07/2018
"Ако ухае невероятно и направо се топи в устата, то това със сигурност е нашата медена пита със сирене и сусам "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо265
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в хладка вода със захарта, разбърква се, оставя се, докато се получат мехурчета. Сипва се в брашното, добавяме останалите продукти /без сиренето/ и замесваме средно меко тесто.

Намазва се отгоре с олио, покрито с фолио, оставяме да втаса 40 минути. Разделя се на 10-11 топчета - зависи от тавата, моята е 25-26 см диаметъра.

Сиренето се нарязва на пръчици. Всяко топче тесто с пръсти се оформя на малко правоъгълниче, поставя се сиренето и завиваме първо отляво, после отдясно, навива се рулце. Така се оформят всички.

Смесва се вода и 1 с.л. мед, разбъркайте да се разтопи, всяко руло топим отгоре в сиропа, а после се топва и в чиния със сусам да полепне добре.

Нареждат се в тавата, оставяме 20 минути да почине.

Печем в загрята фурна 180°C около 40 минути.

Изважда се и с четка се намазва отново с меден сироп.

Добър апетит !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар