Начин на приготвяне
В купа сипете брашното, добавeте в средата му сухата мая, солта и захарта. Разбърква се с вилица, за да се смесят сухите съставки. Добавя се яйцето, водата и олиото, замесва се тесто и оставяме на топло за 30 минути, за да втаса.
През това време ябълките се срязват на две, почистваме семената и нарязваме на полумесеци. Половинката от едната ябълка се обелва и нарязва на кубчета в купа, като се разбърква със захарта, канелата и червените боровинки.
Готовото тесто се разточва като пица на тънко и поставяме в намаслена тава. Отгоре в кръг се нареждатрезени ябълка, а в средата ябълковите кубчета. Разпределяме по малко масло по пицата и печем в загрята фурна 180 градуса за 25-30 минути. Изважда се, намазваме с течен мед и сервираме.