Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена чорба с манатарки по карловски

Гъбена чорба с манатарки по карловски

Гъбена чорба с манатарки по карловски
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Карловци наистина знаят как да приготвят вкусна гъбена супичка"

Необходими Продукти

  • манатарки - 300 г сушени
  • моркови - 2 бр.
  • краве масло - 100 г
  • магданоз - 4 - 5 клончета
  • гъбен бульон - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • кервиз - 4 - 5 листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъбите предварително във вода, за да омекнат.

Настържете морковите на ситно ренде и ги задушете с олиото в нагрят тиган.

Налейте в тенджера за варене 1 л гореща вода и сложете манатарките заедно с водата, в която са били накиснати.

Прибавете задушените моркови с мазнината и сложете тенджерата на тих огън.

Направете запръжка, като разтопите 50 г от маслото в нагорещен тиган, след което постепенно прибавете брашното.

Когато придобие златист цвят, налейте малко вода и добавете към гъбената супа.

Стрийте гъбените бульони и ги прибавете към супата, както и наситнените магданоз и целина. Малко преди готовност на чорбата, прибавете и останалите 50 г масло.

Гъбената чорба с манатарки по карловски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: