Мусака с патладжан

31/07/2018
"Всички сте опитвали от прословутата мусака с патладжани, може би сега е време и да я приготвите - рецептата е тук и е много лесна "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 739
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета, и се запържват в малко олио. Отделно на тиган се запържват нарязаните лук, чушки и гъби.

След няколко минути към тях се добавя и каймата на късчета, предварително овкусена с чубрица и черен пипер.

Обърква се и се оставя на среден огън за около 30 минути. Малко преди да се свали от котлона, към сместа се добавят настъргани домати и червен пипер. Посолява се на вкус.

В достатъчно дълбока тава се изсипва сместа и се обърква с кубчетата картофи. Отгоре се нареждат филийки патладжани, леко запечатани на грил тиган. Добавят се 2 ч.ч. вода.

Мусаката се пече на 200°С за 1 час. След това се прави заливка от 4 яйца, 1 чаша прясно мляко и 1 с.л.брашно и се допича за още 10 мин.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар