Качамак с крема сирене

31/07/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач145591
"Представете си бабиния качамак, но с добавка на крема сирене - е няма такава вкусотия, казваме ви "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 150 г
  • вода - 1 л.
  • свинско месо - 300 г
  • крема сирене - 1 пакетче
  • сирене - 300 г натрошено
  • сол
  • свински късчета - пържени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубченца и се пържи. 800 мл от водата се слага да заври и се подсолява. В останалите 200 мл вода се разтваря брашното, като се разбърква добре.

След като водата заври, се добавя царевичното брашно, като непрекъснато се разбърква енергично.

Добавя се още сол, ако е необходимо. Когато качамакът се сгъсти, изключете котлона. Добавя се крема сиренето докато качамакът още е топъл и отново се разбърква енергично.

Крема сиренето трябва да се разтопи и разнесе навсякъде. Сервира се, като в чинийка се сипва от качамака.

Отгоре се поръсва с натрошеното сирене и пържените свински мръвчици. Консумира се още топло.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар