Кекс Ласкар

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Кекс Ласкар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Когато опитате кекс за първи път и разбирате, че искате да ядете само от него до края на живота си"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр. (голяма)
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сладко от касис - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сладката ябълка на много малки кубченца. Прехвърлете ги в купа и ги разбъркайте със захарта и ванилията. Оставете така за 5 мин.

След това добавете олиото, сладкото и яйцата и отново разбъркайте с лъжица. Накрая започнете да добавяте на части брашното и бакпулвера. Разбъркайте много добре (отново с лъжица).

Намазнете силиконова форма за печене и разпределете сместа в нея.

Пъхнете във фурната и печете на 180 градуса за 30-35 мин.

Забележка: Този кекс се бърка с лъжица, не с миксер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: