Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Бързо фрикасе с пилешки мръвки от буркан

Бързо фрикасе с пилешки мръвки от буркан

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Бързо фрикасе с пилешки мръвки от буркан
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
01/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешкo месо - 1 бурканче (варено и обезкостено месо)
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 70 г
  • брашно - 5 с.л.
  • вода
  • бульон
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се слага маслото да се разтопи. Към него се прибавя брашното да се запържи.

Постепенно се добавя прясното мляко, като непрекъснато се бърка с тел (ако сместа стане на бучки може да се пасира в друг съд). След като е сипано цялото мляко се добавят пилешките мръвчици. Разбърква се.

С малко топла водичка се изплаква бульончето от бурканчето и се добавя към фрикасето. Овкусява се със бульона, черният пипер и солта. Отново се бърка.

Най-добре е веднага да се разсипе на порции. Фрикасето се консумира топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: