Пилешки мъфини Фрикасе

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108392
Пилешки мъфини Фрикасе
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
30/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пилешки мъфини Фрикасе са уникално предложение за вашите гости - всички ще са очаровани"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • мариновани гъби - 250 г микс
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 4 бр. скилидки (по желание)
  • кашкавал - 100 г настърган (за поръсване)
  • майонеза - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите, лука и чесъна нарежете, задушете, подправете със сол и​ черен пипер. Гърдите се разрязват по дължина, резените са по-тънки от шницела.

Подгответе формичките, вземете парче от гърдата на дланта си​ в средата сложете малко от гъбения пълнеж и го завийте от всички страни, обърнете го от дланта във формичка, когато всичкото фрикасе е във формичките.

Намажете всичко с майонеза (който не обича майонеза, може със зехтин) с четка и оставете за около половин час (за да не изсъхнат гърдите) солените мъфини.

Сложете във фурна, предварително загрята до 170°C за 15-20 минути, извадете, поръсете с кашкавал, върнете във фурната за още 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи.

Приятен Апетит с моите пилешки мъфини Фрикасе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: