Торта с шоколадов блат и крем брюле

03/08/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач151591
"Такава вкусна торта няма нужда от реклама - има нужда от изяждане "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се чукват яйцата. Добавят секафявата захар и солта. Разбиват се до хомогенна смес с миксер. В железен съд шоколадът се начупва на парченца. Добавя се маслото и се разтопява на водна баня.

Разтопеният шоколад се прибавя към яйчената смес. Разбива се. Към сместа се добавят и брашното, едната ванилия и бакпулвера. Отново се разбива. Добавят се натрошените орехи и се разбърква.

Предварително се подготвя тавичка или форма за торта с хартия за печене и намазнена. Сместа се изсипва в тавичката. Пече се на 180 градуса за около 30-35 минути.

Прясното мляко се слага на котлона. Към него се добавят жълтъците, сметаната и бялата захар, като се бърка непрекъснато. Сместа трябва да заври. Отстранява се от котлона при леко сгъстяване.

Желатинът се слага в 20 мл. студена вода да се активира. Добавя се към млякото с жълтъци. Добавя се и другата ванилия и се разбърква. Сместа се изсипва в тавичката с блата.

Оставя се в хладилника за 2-3 часа, да се охлади. Украсява се. В центъра и краищата се поръсва с шарените пръчици. В междинното разстояние се поръсва с шоколадовите пръчици.

Бонбони Рафаело ще са необходими, колкото парчета ще трябва. Разпределят се по 1 бонбон на парче. Разбира се, всеки може да декорира по свой вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар