Веган ванилово-какаов желиран десерт

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
03/08/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агар - агар - 1 - 1 1/2 с.л.
  • растително мляко - 2 ч.ч. + 2 с.л.
  • захар - 3 + 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 + 1 ч.л.
  • ванилия - 1 ампула
  • сол - щипка
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата се разтваря агар-агарът. Слага се на котлона да заври и след това се оставя настрана.

Смесват се 1 ч.л. царевично брашно с 2 с.л. мляко и се оставя настрана.

В тенджерка се слага 1 ч.ч. мляко с 3 с.л. захар. Оставя се да заври.

Тогава се добавя брашнената смес, ванилията и се разбърква добре. Прибавя се половината от агар-агара и се разбърква отново.

Налива се в чашки и се оставя да изстине, а през това време се прави какаовата част, докато не е стегнал отделеният агар-агар (може от време на време да се разбърква, за да не започне да образува коричка отгоре).

1 ч.л. царевично брашно, какаото, 3 с.л. захар и 1 ч.ч. мляко се слагат в тенджерка на котлона и се разбъркват добре, да няма бучки. След като заври, се оставя за още 1 минута.

Добавя се солта и останалият агар-агар и се разбърква добре.

Ако ваниловата част още не е изстинала достатъчно, за да започне да стяга отгоре, какаовата се оставя на топлия изключен котлон, за да се поддържа агар-агарът в течно състояние.

Когато ваниловата част започне да стяга леко отгоре, се разпределя и какаовата.

Не трябва да е стегнало прекалено, защото тогава няма да се съединят и да стегнат заедно, а ще се разделят лесно.

След като и какаовата е изстинала достатъчно, чашките се прибират в хладилника и се оставят там поне 4-6 часа.

Сервират се студени.

* С повече агар-агар (1 1/2 с.л.) става по-стегнато и твърдо, а с по-малко (1 с.л.) е по-меко, но пак достатъчно стегнато.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар