Batzina - гръцки пай с тиквички

03/08/2018
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
Приготвяне30 мин.
Готвене75 мин.
Общо105 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и настъргват. Посоляват се и в гевгир хубаво се отцежда водата им.

Лукът се нарязва на ситно (най-добре в блендер) и заедно с 2 ч.л. джоджен се добавя към тиквичките. Прибавя се натрошеното сирене, сол и черен пипер на вкус.

Отделно се смесва млякото с олиото и се добавя чесън на прах и още малко джоджен. Излива се при тиквичките и се разбърква.

Добавя се бакпулверът и брашното постепенно, като се разбърква добре.

Сместа се изсипва в намазнена тава, която трябва да е по-голяма, за да е тънък паят. Поръсва се със сусам и се пече около 1 час и 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато е готово, се изважда първо да изстине добре, за да не се разпада при сервиране.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар