Скалопини от свинско месо с бяло вино

04/08/2018
"Това не е просто свинско със сос, а кулинарна рапсодия Скалопини от свинско месо със сос от гъби кладница "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 539
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - 350 г скалопини (0.5 мм. дебелина)
  • гъби кладница - 60 г (или друг вид по ваше предпочитание)
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • масло - 20 г
  • зехтин - 30 мл
  • бяло вино - 140 мл
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л.
  • вода - 30 - 40 мл топла
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Извадете месцето на стайна температура 30 минути преди да започнете да го готвите.

Натъркайте със черен пипер и оваляйте в брашно заедно с гъбите - почистени, измити и подсушени.

2. Загрейте на силен огън маслото със зехтина и запечатайте за кратко от двете страни свинските филенца. Не е нужно да ги отърсвате от брашното, тъй като то също ни е нужно и впоследствие ще спомогне за сгъстяване на сосчето.

3. Добавете гъбите, оставете и те да се запържат за кратко и налейте виното и лимоновия сок. Подправвте със сол и още пипер ако желаете и гответе около 15 минути, намаляйки малко огъня.

4. Щом сосчето се редуцира сипете водата и сложете скилидките чесън на филийки. Гответе до повторно редуциране около 5 минути.

5. След отдръпване от огъня поръсете с магданоза и поднесете веднага.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар