Начин на приготвяне
Извадете месцето на стайна температура 30 минути преди да започнете да го готвите.
Натъркайте със черен пипер и оваляйте в брашно заедно с гъбите - почистени, измити и подсушени.
Загрейте на силен огън маслото със зехтина и запечатайте за кратко от двете страни свинските филенца. Не е нужно да ги отърсвате от брашното, тъй като то също ни е нужно и впоследствие ще спомогне за сгъстяване на сосчето.
Добавете гъбите, оставете и те да се запържат за кратко и налейте виното и лимоновия сок. Подправвте със сол и още пипер ако желаете и гответе около 15 минути, намаляйки малко огъня.
Щом сосчето се редуцира сипете водата и сложете скилидките чесън на филийки. Гответе до повторно редуциране около 5 минути.
След отдръпване от огъня поръсете с магданоза и поднесете веднага.
Добър апетит!
Коментари