Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Скалопини от свинско месо с бяло вино

Скалопини от свинско месо с бяло вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Скалопини от свинско месо с бяло вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Това не е просто свинско със сос, а кулинарна рапсодия Скалопини от свинско месо със сос от гъби кладница"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 350 г скалопини (5 мм. дебелина)
  • гъби кладница - 60 г (или друг вид по ваше предпочитание)
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • масло - 20 г
  • зехтин - 30 мл
  • бяло вино - 140 мл
  • лимонов сок - 3 - 4 с.л.
  • вода - 30 - 40 мл топла
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете месцето на стайна температура 30 минути преди да започнете да го готвите.

Натъркайте със черен пипер и оваляйте в брашно заедно с гъбите - почистени, измити и подсушени.

Загрейте на силен огън маслото със зехтина и запечатайте за кратко от двете страни свинските филенца. Не е нужно да ги отърсвате от брашното, тъй като то също ни е нужно и впоследствие ще спомогне за сгъстяване на сосчето.

Добавете гъбите, оставете и те да се запържат за кратко и налейте виното и лимоновия сок. Подправвте със сол и още пипер ако желаете и гответе около 15 минути, намаляйки малко огъня.

Щом сосчето се редуцира сипете водата и сложете скилидките чесън на филийки. Гответе до повторно редуциране около 5 минути.

След отдръпване от огъня поръсете с магданоза и поднесете веднага.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Todorova
Elena Todorova
мммм най-вкусните свински скалопини, които съм хапвала скоро...
25.04.2023 11:08