Сиропирана баница с киви и шоколад

04/08/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач158592
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвя се намазнена тава.

Кивито се обелва и нарязва на ситно. Орехите се натрошават. Кората се маже в единия край с течен шоколад. Поръсва се с киви и орехи, като преценяваме да има по равно за всички кори.

Кората се навива и се нарежда в средата на тавата. Същото се прави и с останалите кори, като се продължава охлювчето.

Вече готовата баница се пече. Захарта и водата се слагат на котлона, за да приготвим захарен сироп.

При готовност на баницата се залива със захарния сироп (ако сиропът е топъл, баницата трябва да бъде студена или обратно).подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар