Пухкава ябълкова пита

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пухкава ябълкова пита
Снимка: Мария Симова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Пухкава ябълкова пита за специалните приятели и онези моменти, които искаме да запомним"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 350 г
  • олио - 200 мл
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • брашно - 240 г
  • ванилии - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • плънка
  • канела - 1 с.л.
  • ябълки - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от семенната част, настържете ги на едро ренде и посипете с канелата, разбъркайте и оставете настрани.

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна и бавно добавяйте захарта към тях. Последователно, един по един добавяйте жълтъците, ванилиите, топлото мляко, олиото и накрая смесеното брашно с бакпулвера, разбъркайте до еднородна пухкава смес.

Нагрейте фурната на 180 градуса. В тава с размери 25х40 см постелете хартия за печене и изсипете половината яйчена смес, поставете във фурната за около 10 минути, за да хване лека коричка (много е важно, защото аз не изчаках и ябълковата смес падна долу).

Извадете тавата и равномерна поръсете плънката. Върху нея разпределете останалата половина от яйчената смес.

Печете ябълковата пита до готовност, като проверявате с дървена клечка за зъби за нея. Охладения ябълков сладкиш поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Страхотен!
09.01.2019 11:05
1
Яница Николова
Яница Николова
Супер!
05.08.2018 15:51
2