Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Хляб от Лимец и Ленено Брашно

Хляб от Лимец и Ленено Брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Хляб от Лимец и Ленено Брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Намажете само една филийка от този здравословен хляб с малко масло и денят ще бъде по-вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 200 г
  • брашно от ленено семе - 100 г
  • мая - 17 г жива
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 15 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затоплената водичка с лъжицата захар. Изчакайте 5-6 минутки да шупне и към нея сипете двата вида брашно, солта и олиото.

Замесете гладко тесто и го оформете на хлебче. Аз меся поне 5 минутки интензивно или горе-долу същото време с миксер с приставки за месене на тесто.

Намазнете подходяща тавичка и поставете хлебчето да втаса и удвои обема си за около 1 час.

Изпечете пълнозърнестия хляб в загрята на 190 градуса фурна за около 20-25 минути или до суха клечка.

Охладете върху решетка преди да нарежете на вашата трапеза.

Добър апетит!

* Лененото брашно придобивам, като меля зрънца ленено семе в кухненски робот или мелничка за кафе.

Хлябът от Лимец и Ленено Брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
40
30
21
10
Дай твоята оценка: