Начин на приготвяне
Разтворете маята в леко затоплената водичка с лъжицата захар. Изчакайте 5-6 минутки да шупне и към нея сипете двата вида брашно, солта и олиото.
Замесете гладко тесто и го оформете на хлебче. Аз меся поне 5 минутки интензивно или горе-долу същото време с миксер с приставки за месене на тесто.
Намазнете подходяща тавичка и поставете хлебчето да втаса и удвои обема си за около 1 час.
Изпечете пълнозърнестия хляб в загрята на 190 градуса фурна за около 20-25 минути или до суха клечка.
Охладете върху решетка преди да нарежете на вашата трапеза.
Добър апетит!
* Лененото брашно придобивам, като меля зрънца ленено семе в кухненски робот или мелничка за кафе.
Хлябът от Лимец и Ленено Брашно е готов.