Неделна пица от топъл айран

06/08/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру215984777216
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме топла вода и кисело мляко, като се разбърква да се получи айран. Натрошава се маята, захар и след като се разбърка отново оставяме да шупне.

С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса за 30 минути, покрито със стреч фолио.

В широка тава намазна с олио с ръце намазнени се оформя голям блат с размера на тавата.

Отгоре се намазва с доматена паста, поръсваме с риган и чубрица. Нареждат се кръгчета колбас, малки ленти чушка, царевица и настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 25 минути, или до готовност, зависи от печката. Сервира се нарязана на парчета. Вкусна е топла и студена.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар