Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с зеленчуци в чугунена тенджера

Пилешко с зеленчуци в чугунена тенджера

Пилешко с зеленчуци в чугунена тенджера
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Ароматно пилешко месо, приготвено в чугун, с уникален вкус Опитайте и споделете!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 3 глави стар
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 червена
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • риган
  • морска сол
  • черен пипер
  • босилек
  • розмарин
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се пилешкото филе на хапки и се поръсва със сол и черен пипер. Загрява се олио в чугунена тенджера, като имаш този вид съд, не ти трябва гювеч. Сипва се пилешкото месо и се запържва до побеляване.

Добавяме ситно нарязан лук, чушки, почистени от семената, и морковите, обелени и нарязани на жулиени. Овкусява се със сол, риган, нарязан пресен розмарин и две-три листа босилек. Разбърква се и след две-три минути добавяме червения пипер и отново се бърка с дървена лъжица, наливаме вода да покрие продуктите.

Затваря се с капака и се оставя да се готви на тих огън до готовност, докато остане само на мазнина.

Поднасяме гозбата топла.

С домашен хляб е уникално вкусно! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: