Начин на приготвяне
Нарязва се пилешкото филе на хапки и се поръсва със сол и черен пипер. Загрява се олио в чугунена тенджера, като имаш този вид съд, не ти трябва гювеч. Сипва се пилешкото месо и се запържва до побеляване.
Добавяме ситно нарязан лук, чушки, почистени от семената, и морковите, обелени и нарязани на жулиени. Овкусява се със сол, риган, нарязан пресен розмарин и две-три листа босилек. Разбърква се и след две-три минути добавяме червения пипер и отново се бърка с дървена лъжица, наливаме вода да покрие продуктите.
Затваря се с капака и се оставя да се готви на тих огън до готовност, докато остане само на мазнина.
Поднасяме гозбата топла.
С домашен хляб е уникално вкусно! Добър апетит!