Начин на приготвяне
Месото се нарязва както е с кокала.
Патладжанът се измива и нарязва на едри кубчета, поръсва се със сол и оставяме да пусне горчивия си сок. Чушките нарязваме на ленти, а лукът на полумесеци.
В чугунена тенджерка се загрява олио, запържват се свинските кокали докато месото побелее и изваждаме в чиния. Ако има нужда наливаме 2 с. л. олио и запържваме лук, чушки и отцеден патладжан.
Добавят се кокалите и обелени, нарязани домати, пушен червен пипер, сол и чубрица. Разбърква се, доливаме вода малко под продуктите в тенджерата.
Готви се затворено с капак за 1 час на 2 степен на котлона от възможни 6 степени. Когото е сварено месото ястието е готово. Добър апетит!