Обедна Мусака в Гювече

09/08/2018
Ина
отИнаЧирак3016
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се режат на кубчета. Изсипват се в тиган заедно с каймата и се подправят с черен пипер, червен пипер, сол, магданоз и естрагон.

Докато се задушават, се нарязват картофите на кубчета и във всяко гювече се сипва мащерка, риган, сол, чубрица и картофи. След като са се задушили, каймата и доматите се разпределят в гювечетата и сместа се разбърква.

Долиwа се вода да покрие сместа и се поставят капачата. Петече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато изври водата.

Изваждат се и се заливат с предварително разбитите яйца и кисело мляко и се запичат без капачета до готовност на заливката.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар