Веган кекс с карамелизирани круши

09/08/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач145591
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвя се намазнена тавичка. Крушите се измиват и почистват от семките. Нарязват се на половина и след това на филийки.

В тиган се слага кафявата захар с 3 с.л. вода да се карамелизира. Добавят се крушите, като се разбъркват внимателно, за да останат цели. След като се карамелизират, се нареждат на дъното на тавичката и се заливат с останалата захар.

В купа се смесват брашното, какаото, бакпулвера. Разбъркват се добре.

В отделна купа се смесват соевото мляко, оцет, захар, олио и ванилията. Разбъркват се.

Тази смес се прибавя към сместа с брашното, като непрекъснато се бърка.

Когато всички съставки са в една купа и са разбъркани до хомогенна смес, тестото е готово.

Изсипва се внимателно в тавичката, така че да не се разместят парчетата круша.

Пече се в предварително загрята на 180°C фурна за около 50 минути.

Готовността се проверява с дървена клечка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар