... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1182297_6
Вкусни лодки от патладжан с домати и сирене - Рецепта | Gotvach.bg

Вкусни лодки от патладжан с домати и сирене

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
111
431
444
204
2
12/08/2018
"На борда на тези вкусни лодки бързо ще се отнесете в страна на удоволствията "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 549
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги подсушете. Отрежете горната част с дръжките и след това ги срежете по дължина през средата. Натъркайте вътрешната част на всяка половинка със сол и подредете изправени. След няколко часа ще се е оттекла тъмна на цвят течност от тях. Изхвърлете я.

Всяка половинка от патладжаните издълбайте с лъжичка и сложете в голям съд. Нарежете на ситно издълбаната част от патладжаните и посолете добре. Оставете 1 час и след това изстискайте тъмната течност и я изхвърлете.

В голяма тава или купа сложете отцедената сърцевина на патладжаните и прибавете доматите, които предварително сте настъргали. Накрая прибавете и сиренето и чубрица и разбъркайте много добре плънката. Когато продуктите са добре смесени, плънката е готова.

Всяка от половинките патладжан напълнете с плънката и подредете в голяма тава. Сложете да се пекат на 220 градуса. Когато са готови, можете да ги поръсите с настърган кашкавал и да запечете още още 5 минутки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар