Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с булгур по турски

Пилаф с булгур по турски

Пилаф с булгур по турски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Турски пилаф с булгур - леко основно ястие за всички, които не са привърженици на месото"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава или праз
  • чорбаджийски чушки - 1 - 2 бр.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола загрейте двата вида мазнина. Обелете, измийте и нарежете лука/праза на дребно, а чорбаджийските чушлета на колелца. Сложете ги в мазнината и запържете добре.

Нарежете домата на кубчета. Сложете и него. Изчакайте леко да се изпари водата и добавете предварително измития булгур. Запържете за кратко.

Затоплете двете чаени чаша вода. Залейте булгура. Добавете подправките и разбъркайте.

Намалете котлона на минимум и изчакайте да изври водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: