Постна Писюр Сърма

ЗорицаЗорицаГуру94525929455
18/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо334
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в тенджера и в него запържваме нарязаните на едро лук, чушка и морков.

Измиваме ориза, прецеждаме и го прибавяме в тенджерата, заедно с 2 чаши и половина вода.

Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер, чубрица, магданоз и копър. Разбъркваме и намаляваме силата на котлона.

Когато ориза набъбне и е почти готов, добавяме нарязаното на дребно кисело зеле, заедно с още 1 чаша вода или сок от киселото зеле.

Разбъркваме и прехвърляме в предварително загрятата фурна на 220 градуса.

Печем до запичането на ориза.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар