Мързелива селска лютеница

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
188
2k
697
834
1
16/08/2018
"Предлагаме да я кръстим енергоспестяваща, а за вкусът гарантираме, че е невероятен "
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120 546
  • Преглеждания за месеца606
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • домати - 3 кг
  • чушки - 2 кг червени
  • моркови - 600 г
  • патладжани - 1 кг
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • оцет - 1/3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус /около 3 големи с.л./
  • черен пипер - на вкус /млян/
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се обелва, нарязва на парчета, осолява се и се составя да престои, за да се премахне горчивината.

През това време се приготвят и останалите зеленчуци. Чушките се изтърбушват, почистват се от семките и също се нарязвт на парчета.

Доматите и морковите също се нарязват на големи парчета. Всички зеленчуци се объркват и изсипват в голяма тава.

Поливат се олиото, оцета, посипват се със солта и захарта. Пекат се три часа в умерена фурна, като от време на време се разбъркват. В края на печенето добавяме и червения пушен пипер.

След като са изпечени зеленчуците оставяме да изстинат за около 10 мин. и овкусяваме с черния пипер и нарязания магданоз. Пасира се с пасатор до желаната консистенция. Пълни се в буркани и се стерилизира за 10 мин.

Голяма вкусотия е ! Опитайте и ще се уверите!

Безопасна отварачка за консерви-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Безопасна отварачка за консерви
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Елегантна, красива и най-вече безопасна отварачка за консерви. Има въртящо се приспособление за отваряне и удобна дръжка за захващане.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар