Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко с прясна зелка

Овнешко с прясна зелка

MarianeMariane
Джедай
5611k
Овнешко с прясна зелка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг тллъсто
  • зелка - 1 бр. средно голяма
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • домати - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • чушки - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на много тънки ивици и го посоляваме силно. Оставяме го да престои така поне час.

Междувременно нарязваме месото на еднакви кубчета и го пържим до зачервяване. Когато месото се запечата от всички страни, добавяме лука и пържим до омекването му.

Заливаме продуктите с 2 ч.ч. вода и прибавяме зелето, което сме изстискали много добре от собствената му вода.

Върху него нареждаме доматите, обелени и нарязани, както и ситно нарязаните пиперки. Подправяме и разбъркваме.

Оставяме ястието да се готви на умерен огън до изпаряване на излишната вода и омекване на зелето.

Поднасяме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: