Пълнено овнешко бутче

MarianaMarianaДжедай56193720
17/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на пълнен овнешки бут се различава от агнешкия.

Взимаме едно овнешко бутче и внимателно отстраняваме бедрената кост. На нейно място слагаме плънката, приготвена от телешкото месо, галетата, яйцето и подправките.

Зашиваме овнешкия бут, заливаме го с олиото, добавяме малко вода и печем в умерено загрята фурна до готовност.

Нарязваме овнешкия бут на филийки и подреждаме в чиния.

Мазнината от печевето прехвърляме в тенджера, добавяме брашното и запържваме за кратко. Разреждаме запръжката с виното и 2 к.ч. вода. Кипваме и варим на тих огън до сгъстяване.

Прибавяме ситно нарязания магданоз, разбъркваме, заливаме месото със соса и поднасяме топло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар