Чорба от зелен фасул

МаринаМаринаНовак
21/12/2010
"Всички сме чували за зелен фасул плакия, но колко от вас са опитвали чорба от зелен фасул?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 620
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният фасул се измива и нарязва и се слага да ври. Към възврелия фасул се прибавя керевизът (корените). Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода.

Когато фасулът омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, скълцан ситно морков, които се слагат в кипящо олио. Задушават се, докато придобият стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре.

Полученото се разбърква с бульон от фасула, докато се разреди. Сипва се към общата чорба. След като се свари се прави застройка и се подправя на сол и киселина.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Диан
Диан
26.07.2014 20:56
С тая запръжка ... на супа...
Не че не става ,ял съм я и така, ама после оцета не върви на запържвано-то нали яхнията се запържва, а какъв оцет на яхния :)
И тъй като е супа, аз и слагам също и ориз :)
1
0
нина
нина
12.01.2014 09:00
Най вероятно и морков и кервиз/без морков накъде?/
0
0
Мери
Мери
21.09.2012 17:47
Керевиз е другото име на целината. Вероятно тук под керевиз се има предвид моркови? Или се слагат и моркови, и керевиз? Не можах да разбера.
0
0